Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2007 18:21 - На гости в Могилино
Автор: geryordanova Категория: Политика   
Прочетен: 1599 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 04.11.2007 18:21


Министри ще посетят дома за деца с умсвена изоснаналост в с. Могилино
04.11.2007 Утре, 5 ноември, Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, министърът на правосъдието Миглена Тачева и министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще посетят Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. Петка” в с. Могилино, Община Две могили, област Русе.
Тримата министри ще дадат пресконференция от 11:00 часа на тема: „Политиката на българското правителство в подкрепа на децата, настанени в специализирани институции”. Ще бъде представен план за действие на Агенцията за социално подпомагане, свързан с дома в с. Могилино, както и законодателни идеи за усъвършенстване на системата за социализация на децата в специализирани институции в контекста на европейските принципи и практики. /БГНЕС БГНЕС 

image

Значи трябва някой да ги разръчка от Европа, за да се стреснат хората в България, че там някъде в дълбоката провинция има проблем и той трябва да бъде решен. За пореден път се убеждавам, че от Брюксел някои неща се чуват по-ясно, отколкото от София! 
Това, което ме ужаси в случаят "Могилино" като финансист беше злоупотребата с личните финансови средства на децата. Научих, че като инвалиди всяко едно от тях е получавало месечна пенсия в зависимост от степента си на инвалидност като по закон парите е трябвало да постъпват по личните банкови сметки на децата и до тяхната 18-годишна възраст упълномощен да се разпорежда със средствата е бил директорът на дома. Естествено директорката е злоупотребявала с парите и ги е теглила под предлог, че с тях трябва да купи храна и консумативи за децата при положение, че тя има бюджетни средства за такива разходи! Т.е. или децата са ядяли двойно повече, или парите изобщо не са постъпвали в дома. От филма се видя, че децата не само че не ядат двойно повече, а изобщо не са хранене. Следователно остава второто...
Трябва да си много смел и да нямаш съвест, за да крадеш от такива деца и то по сред бял ден с години!



Тагове:   Могилино,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drona - Аз бих попитала друго
04.11.2007 18:54
защо нито една българска медия не се занима с този проблем както и с всички други за които се знае по места?
цитирай
2. анонимен - Защото българските медии не знаят ...
04.11.2007 19:39
Защото българските медии не знаят езици и не гледат ВВС и СNN - дай им само избори и популизъм. Повече от половината журналисти в България изобщо не знаят за какво става, защото не са гледали не само този филм, а и "филма", който се "прожектира" във всеки един средностатистически дом в България - там медиите ходят само по Коледа и по празниците, когато политиците товарят багажниците на колите с всевъзможни подаръци и лакомства и канят медиите да отразят "измиването" на съвестта им! Освен това въпросният филм на ВВС е правен миналата година, което означава, че вероятно по-голямата част от неговите "главни герои" отдавна не са на този свят при такива нечовешки условия!
цитирай
3. nashinovini - Не е Брюксел, Гери
08.11.2007 11:51
а гражданското съзнание на група британци
цитирай
4. geryordanova - Да, има огромна доза истина в това, ...
08.11.2007 13:25
Да, има огромна доза истина в това, което nashinovini казва. Хареса ми, че и българските евродепутати реагираха бързо на сигнала и отправиха питане до министъра на труда и социалната политика и до председателката на агенцията за закрила на детето в България. Мисля, че въпросното посещение на трите министърки е следствие от всички колективни усилия и сигнали по въпроса. Въпреки че такава инспекция е трябвало да бъде направена много много отдавна.
цитирай
5. geryordanova - Запазила съм и оригиналния прав...
08.11.2007 13:27
Запазила съм и оригиналния правопис на статията! Заглавието й е не по-малко потресаващо написано на фона на съдържанието. Ето още нещо, показателно за нивото на журналистиката в България!
цитирай
6. galinabg - Трагедията в Могилино
08.11.2007 17:20
според моя земен часавник е от поне 14-15 години. Бях журналист в Русе.Аз разкрих, че починали дечица се погребват по 2 в гроб, за да се пестят пари от гробни места.Мисля, че беше 98-99 година.Уволниха директора и толкоз.Ужасът,който съм преживявала при всяко ходене там все още е незаличим в съзнанието ми. Само човек, който види с очите си за какво става дума може да разбере докъде е стигнало падението ни като нация.
цитирай
Търсене