Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2011 21:23 - Къде са милиардите на Мубарак?
Автор: geryordanova Категория: Бизнес   
Прочетен: 1884 Коментари: 2 Гласове:
6



image   Според изчисления оттеглилият се от президентския пост в Египет Хосни Мубарак и неговият клан са натрупали над 50 милиарда евро, разпределени в чуждестранни банки и вложени в недвижими имоти. Какво ще се случи с тях?
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,14846405,00.html


Тагове:   swiss,


Гласувай:
6



1. viovioi - сега на ход са мозъчните тръстове, които уж видите ли ще развиват гражданско общесво.
01.03.2011 15:12
Индоктринираните мозъчните тръстове се представят като неправителствени организации, чиято декларирана цел е развитието на демокрацията, свободния пазар, гражданското общество. Къде е проблема? Проблема е основен и фундаментален - мозъчните тръстове не представляват и не развиват гражданско общество, тъй като нито инициативата за създаването им, нито проблемите с които се занимават са повдигнати отдолу, т.е. от гражданите. Инициативата за създаването им и дейността им се определят изцяло от техните спонсори чрез така наречения „проектен принцип”, т.е. финансират се само угодни на спонсора теми и задачи, които имат малко общо с интересите на гражданите.При липсата на финансиране и на здрава идеология западните фондации лесно намират кандидати да получат пари, привилегии, пътувания в чужбина и „модерно” обучение, което всъщност означава индоктриниране и се заплаща с идеологическа вярност.
цитирай
2. viovioi - как къде са парите на Мубарак?
06.03.2011 13:11
Там където са на всички измамници - в Швейцария. Защо мислиш, че Швейцария не се присъединява към съюзи, военни блокове и не подписва какви да са конвенции. За да е независима и да внушава сигурност с банките си на точно такива мутри. CEFTA може, но ЕС не. Естествено да не са полудели да си скапат истинския рай който са си създали.
цитирай
Търсене