Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2008 22:46 - Как се чистят фасадите на небостъргачите
Автор: geryordanova Категория: Регионални   
Прочетен: 1791 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 17.05.2008 22:48


За мен винаги е представлявало интерес как хората по света чистят фасадите на небостъргачите ако изобщо ги чистят. Трябва ти сигурно ударна бригада от т.нар. алпинисти, за да се свърши добре една такава сериозна, а и крайно рискова и опасна задача. 

image

Вчера докато обядвах навън пред небостъргача на ЕЦБ видях как от покрива на съседния небостъргач, а именно сградата на Дойче банк, спуснаха с някакво съоръжение подобно на строителните хаспели в България една малка къщичка, в която бяха разположение добре познатите ни алпинисти - чистачи.

image

Много полезно съоръжение, струва ми се.

image

Къщичката се регулира от самите чистачи, които се придвижват изключително лесно и бързо между отделните етажи. Чистенето е на "порции" - от горе на долу,  и от вън навътре.

image

Ето така изглежда цялата "площ", която трябва да бъде почистена. Малко "над" уличната лампа се пада къщичката на алпинистите, които са спрели на поредния етаж за чистене на прозорците и дограмата.

image

А това са "кулите-близнаци" на ЕЦБ - сигурно се чистят за около седмица, две... А дали не и повече?



Тагове:   как,   небостъргачите,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. burov - Ако вашия небостъргач го чистят с ...
17.05.2008 22:53
Ако вашия небостъргач го чистят с темповете, с които вдигате лихвения процент в Еврозоната, хич не се и притеснявай за колко време ще ви измият прозорците:)))
Както се казваше в един стар виц: "Богатите също плачат".
Германците по принцип са си много техническа и практическа нация, така че за всичко си имат съответното инженерно решение!
Дай Боже в близките години и в България така да се чистят високи сгради и толкова популярните сега молове.
цитирай
2. vladikoff - Това си е
18.05.2008 13:33
една добре платена работа. В Щатите плащат по 40 $/час за миенето на прозорци на небостъргачите.
цитирай
3. algue - °°
18.05.2008 22:45
Нали се сещате за клишираните ситуации с мускулестите алпинисти от американските филми .. е, там явно доста отдавна са намерили решение :))
цитирай
4. geryordanova - :)))
18.05.2008 22:53
Представям си какво е усещането да си в офиса си и в един момент някой отвън да ти помаха с четката си, бършейки прозорците. Аз до сега не съм имала такова интересно преживяване понеже винаги сядам с гръб към прозорците.
цитирай
5. burov - Епа, обърни се по някое време. Може ...
18.05.2008 22:57
Епа, обърни се по някое време. Може пък алпинистът да си го бива. Поне да знае защо е бъхтел и висял по въжетата толкова време човечеца. Питаш ли го колко му е приятно да ви мие прозорците:)))
цитирай
Търсене