Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2009 14:18 - Най-добрите фалшификати на старите майстори
Автор: geryordanova Категория: Изкуство   
Прочетен: 7242 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 09.12.2009 14:33


image

Най-добрият фалшификатор на картини в света, проф. Даниеле Донде, и неговият съдружник, българинът д-р Койчо Белчев, имат удоволствието да Ви поканят на най-новата си изложба - разпродажба на фалшификати в света

image

ПАРК - ХОТЕЛ "ВИТОША" - СОФИЯ, БЪЛГАРИЯ
ул. "Росарио" № 1
8 - 14 ДЕКЕМВРИ 2009 Г.

image

"Ключът, който отваря вратата, разделяща обикновения човек от известната личност, е изкуството! Изкуството отваря всички врати. Аз съм изкуствовед, чувствам се такъв и искам да бъда такъв!"
Даниеле Донде

....Една случка в полицейското управление на Монтемарио в Рим:
Когато пристигнах, капитанът ми каза да не се притеснявам. Било въпрос на контрол, тъй като всички вестници говорели за фалшиви картини. После добави: "Кой Ви е дал разрешение да продавате фалшификати, не знаете ли, че е забранено от закона?" Бяха необходими няколко часа, докато му обясня, че няма никакъв трик. Всички мои рисунки имаха сертификат, че са фалшиви и това ми позволяваше да ги продавам като такива. Обясних му, че това е мое изобретение, да продавам фалшификати като фалшификати, без да лъжа никого, декларирайки точно това, което бяха картините. Те бяха перфектни репродукции...

image

Професор Даниеле Донде, син на прочути колекционери на живописни творби, е роден в Кремона /Италия/, родното място на Антонио Страдивариус. През 1990 е удостоен с почетната титла Професор и Доктор на модерното и съвременното изкуство от престижния Нюйоркски университет. През 1999 в Женева получава Кристалния Глобус, който се присъжда само на най-заслужили личности. Днес проф. Донде живее и работи в Италия и Швейцария.
Проф. Даниеле Ермес Донде е най-известния художник в света, който вече 20 години рисува копия на великите платна на старите майстори. Картините абсолютно точно възпроизвеждат прочутите си оригинали – това е основното правило в работата на художника. Към платната се издава специален сертификат, за да се избегнат злоупотреби. Проф. Донде е подбрал сред 400 кописти от цял свят 10 души, които работят само за него. Всеки се е специализирал в претворяване на творчеството на определен автор – Моне, Мане, Дега, Климт, Реноар.... Художниците работят копията квадратче по квадратче, пренасяйки на новото платно всеки детайл, дори и най-малкия. Използват се подходящо състарени платна, бои със състав, максимално близък до оригиналите.
image

"Превърнах фалшификата в изкуство... В началото никой не вярваше, за да има желание да инвестира във фалшификати. Днес съм награден от най-престижните колекционери. Мога да се похваля, че получих много международни признания от голяма стойност, че накарах колекционерите–инвеститори да помечтаят и пречупих мълчанието по отношение на автентичността на творбите, че събудих позаспалите художници....

image

"Повече от половин век се занимавам с финанси. По дългия си път чрез работни и лични контакти се запознах с личности, които са променили икономическото и социалното мислене на сегашните и бъдещите поколения– Юнг, Ричард Никсън, Джоузеф Кенеди".
Койчо Белчев

image

Д-р Койчо Белчев
е роден в гр. Стара Загора . Той е един от наследниците на една от най-големите тютюневи компании в Европа - "Марко Белчев и синове" и на цигарената фабрика "Слънце" Стара Загора, основана през 1880 година и национализирана през 1950 година. Неговата фамилия служи за прототип на писателя Димитър Димов при написването на романа "Тютюн". След завършването на Френския колеж в Пловдив (1943 г.) заминава да учи право и икономика в университета в Цюрих, Швейцария. Заедно с това, там учи 4 години при големия психолог и философ Карл Густав Юнг и 4 години история на изкуството. Д-р Белчев публикува научни трудове, издадени и преведени на най- популярните световни езици. Повече от 20 години работи в сферата на финансите в Ню Йорк. Става съдружник във втората по влияние и мощ финансово-брокерска къща на Уолстрийт - „Хейдън Стоун“. През 1971 г. се връща в Швейцария, където и досега се занимава с финанси и управление на фондове.
Негово хоби са филантропията и благотворителността. Той става причина над 100 талантливи българчета да учат на пълна или частична стипендия в най- престижните и скъпи колежи и университети в САЩ и Европа. Личен приятел с много световни лидери , както и с представители на висшата европейска аристокрация. През 1992 г. става съдружник на проф. Даниеле Донде.



image


"Животът ми винаги е бил свързан с бизнеса, главно в областта на висшите финанси, с парите. Самият аз съвсем съзнателно пренебрегвах най-чувствителната част от човешката природа. Но една случайна среща с моя приятел, проф. Донде, запали в мен желанието да изживея повторно неумиращото, съществуващото в мен – любовта към изкуството. Това ново изкуство ме вдъхнови и завладя дотолкова, че поисках да реализирам една мечта - много хора да могат да притежават голям шедьовър".
Койчо Белчев 


КАК ЗАПОЧВА ИСТОРИЯТА

 Даниеле Донде никога не е имал намерение да става фалшификатор на картини. Той бил богато момче от Кремона. Следвал дълго и спокойно. Бил романтик и бохем. Животът му харесвал. Освен това имал зад гърба си едно солидно наследство: богатата колекция от картини на наскоро починалия си баща. И когато се наложило да продаде част от тях, за да осигури ресурси за сладкия си нощен живот, ударил на камък. По-точно като че ли камък го ударил по главата. Всичките платна били фалшификати. Той си бил най-обикновен бедняк. Мама мия...
Първото, което му дошло на акъла в този момент, е да се хвърли от най-високия мост. Бързо се отказал. После тръгнал да търси фалшификаторите. Предложил им да ги легализира. И той сам грабнал четката. Решил да пресъздаде едно към едно любимата си imageтворба "Слънчогледи" на Ван Гог. Поставил под платното своето име, а резултатът бил плачевен. После "променил" автора: Ван Гог - Донде. Същото. Тогава сложил оригиналния подпис на холандеца и направил най-великото си откритие: сертификат за фалшификат. 

www.donde-beltchev.com
kinakomitova@abv.bg
+359888271356
+41792531572
 


Тагове:   майстори,


Гласувай:
5



1. henzelski - Страхотен
09.12.2009 14:38
постинг! Добре е да се знае от повече хора, че няма нищо странно и срамно да се сътворяват фалшификати и да се продават като такива. Една моя приятелка, която сега живее в Гърция, се занимава точно с това. Квадратче по квадратче пресъздава най-известните платна на древни и съвременни художници, прави изложби и ги продава, отбелязвайки, че у нас това е труден бизнес...;)
Поздрави, Geryordanova!
цитирай
2. burov - "Ръченицата" на Мър...
10.12.2009 10:33
"Ръченицата" на Мърквичка не е ли по-голяма от действителните й размери, а "Целувката" пък е намалена по посока на дължината. Това с търговска цел ли се прави?
цитирай
Търсене