Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2010 02:22 - Евро миражът
Автор: geryordanova Категория: Политика   
Прочетен: 757 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 13.05.2010 02:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
България не е готова да приеме общата европейска валута е заключението на Европейската комисия съгласно представения в Брюксел конвергентен доклад, оценяващ подготовката за Еврозоната!


"... България
Данните, които българските власти предоставиха в рамките на нотификацията за процедура при прекомерен дефицит (ППД) от април 2010 г., показват, че през 2009 г. дефицитът на консолидирания държавен бюджет в България достигна 3,9% от БВП. Разликата, с която е надхвърлена референтната стойност от 3%, може да се окачестви като по изключение, тъй като се дължи на драстичен икономически спад. Съгласно пролетната прогноза дефицитът е временен, защото се очаква той да спадне на под 3% от БВП тази година, макар че преобладава значителна несигурност по отношение на резултата. Въпреки всичко Комисията заключи, че критерият за дефицит в Договора не е изпълнен, тъй като равнището на дефицита не може да се счита за близко до референтната стойност..."

„...Икономическата и финансова криза постави под натиск публичните финанси в ЕС. В резултат на това повечето държави-членки имат дефицит на консолидирания държавен бюджет, надхвърлящ 3% от БВП. Както показа прогнозата на службите на Комисията от пролетта на 2010 г., възстановяването в ЕС вече е започнало, но се очаква то да протича по-плавно. Поради това следва да насочим вниманието си към целта да възвърнем устойчивостта на публичните финанси по възможност най-скоро. Стриктното прилагане на Пакта за стабилност и растеж е най-добрият начин да се гарантира на финансовите пазари, че равнището на дефицита и дълга ще се намалява адекватно и своевременно...“ - Оли Рен, комисар по икономическите и парични въпроси.

 

 


 



Тагове:   миражът,


Гласувай:
6



1. viovioi - Евро мираж.
13.05.2010 10:04
Няма край лицемерието. Останаха ли оптимисти? Или само някакви надъхани обожатели на идеята? Какъв е принципа на МВФ ? От къде взема пари за да ги раздава като заеми? МВФ не е ли шайка икономически престъпници? Да докажат произхода на милиардите.Това не са ли кървави пари? А ЕП на ЕС не е ли новата хунта вилнееща из стара Европа? За какъв морал могат да говорят тези алтроисти, клоуни , наложници и предатели на национални клаузи?
цитирай
2. haralanov - Имам чувството,че...
17.05.2010 17:02
Имам чувството,че в България всичко е мираж.Измама.Илюзия.А поредният доклад на ЕК изобщо не е в състояние да отрази дълбочината на българските проблеми!
цитирай
Търсене